De massieve tegelkachels

Massieve tegelkachels zijn grote kachels met een groot accumulerend vermogen dankzij vuurvaste stenen (kleistenen) aan de binnenzijde en keramische tegels aan de buitenzijde. Een labyrint van rookkanalen vangt de rookgassen op voor een hoger rendement.

De voordelen zijn een hoog rendement, een erg zuivere verbranding en een korte stooktijd voor lange warmteafgifte. Ze produceren een aangename warmte met een groot aandeel stralingswarmte. Daarin zijn ze gelijk aan de massieve speksteenkachels.

Het nadeel van massieve tegelkachels is dat het lang duurt eer de kachel op temperatuur is (kan verschillende uren duren). Bij massieve speksteenkachels duurt dit een half uur tot maximaal een uur, vertrekkend uit koude toestand. Dit omwille van de snellere warmtegeleiding van speksteen.

Doordat speksteen ook veel meer warmte kan opnemen dan eenzelfde volume chamottesteen, zijn massieve speksteenkachels veel kleiner dan massieve tegelkachels met eenzelfde capaciteit. Dat is eenvoudiger inzake ruimtegebruik en het maakt speksteenkachels ook stukken goedkoper, omdat er minder werk is bij de opbouw. Voor de montage van massieve tegelkachels is meestal 3 tot 5 dagen nodig, voor massieve speksteenkachels slechts 1 tot 2 dagen.

En opgelet : de meeste "tegelkachels" die worden aangeboden zijn niet massief. De Warmelucht - tegelkachel beantwoordt absoluut niet aan bovenstaande eigenschappen.

 

www.tegelkachel.be

Kiezen tussen speksteen of kleisteen - De massieve tegelkachels - De warmelucht - tegelkachel
www.speksteenkachel.be

Homepage tegelkachel.be brochures verdelers

 

 

 

 

 

 

 

Tulikivi - Dan Skan - Alpina - Altech - speksteen - Ecostone - Mondex - Big Green Egg - Logmatic - Open haarden - Allesbranders - Kachel - Haard - Open haard - Schouw - Houtkachel - Gaskachel - Haarden - Tegelkachel - Schouwen - Tegelkachels - Radiator - Openhaarden - Openhaard - Saunakachel - Allesbrander - Speksteenkachel -- gaskachels - houtkachels - speksteenkachels - kachels - electrische verwarming - saunakachels - barbecue - houtklover - Pelletkachel - Pelletkachels -- Houtpellets - Tulikivi speksteenkachels